Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Η κόρη του Αγαμέμνονα- Ο διάδοχος


Τωρα υπαρχει ελευθερος χρόνος για περισσοτερη ενασχοληση με το βιλιο. Οχι μονο διαβάζω περισσοτερο, αλλα πλεον εχω περισσοτερο χρόνο να ανεβάζω και καμια ανάρτηση.
Μετά απο διήμερο στη Λέσβο, γυρισα εχοντας διαβάσει 2υπεροχα βιβλια. Ηταν υπεροχη συντροφια μια που βρεθηκα τελικα μονη μου στο νησι.
Στο πρωτο σκέλος "Η κόρη του Αγαμέμνονα" παρομοιάζεται ο πειθαναγκασμός της κόρης του αξιωματούχου με τη θυσία της Ιφιγένειας, δινοντας μάλιστα και αλλες αιτιες για τη θυσια της τελευταιας περαν της απαιτησης των θεών.
Στο δευτερο, ο πατερας της "ο Διαδοχος" σκοτωνεται μυστηριωδώς μέσα στο σπίτι του. Πολλοι μιλους για αυτοκτονια, αλλα η αυτοψια θα διερευνησει τα πραγματικα αιτια. Σε ανελευθερα καθεστωτα βεβαια, το πορισμα της αυτοψιας δεν ειναι απλα εργαλείο δικαιοσύνης, αλλα πολιτικη δήλωση.
"Λίγες μονο εβδομάδες νωρίτερα, στο νεκροταφείο των Μαρτυρων της Πατρίδας, ξέθαψαν τοκν Κάνο Ζμπίρα, πρώην μέλοςτου Πολιτικού Γραφείου, που είχε αυτοκτονήσει πριν αρκετά χρόνια. Ήταν η τρίτη φορά που του γινόταν εκταφή! Κάθε αλλαγή πλεύσης στην πολιτική γραμμή, πριν ακομα επηρρεάσει την οικονομία, είχε συνέπειες στο λείψανό του. Οι μεταθανάτιοι ρευματισμοί -rhumatismus post-mortem -, ασθένειαμέχρι στιγμής άγνωστη σε μας, ήταν πιο ακριβής δείκτης των αλλαγών, παρά τα προγνωστικά των αναλυτων."


Δεν υπάρχουν σχόλια: